Bygger på Core-sensorn

Sony SmartBand: Ring med fitness-armbandet

Med Sonys träningsarmband SmartBand kan du både logga din träning - och ringa kompisarna.

Publicerad Uppdaterad

Prylfesten IFA 2014 är i full gång. Tillverkarna slåss om uppmärksamheten från den samlade teknikpressen. En av dessa är Sony, som bland annat visat upp nya heta flaggskeppen Xperia Z3 och Xperia Z3 Compact.

Men det är inte bara telefoner som Sony har att visa upp. Förutom klockan SmartWatch 3 har man nämligen även visat upp SmartBand, som placerar sig någonstans i gränslandet mellan ett träningsarmband och en smart klocka.

SmartBand bygger på sensorn Core, som lanserades på CES 2014. Vad Core gör är att samla och logga allt som sker i ditt liv. Det handlar inte bara om hur många steg du tar utan Core ska bland att även kunna hålla reda på när och var foton togs med din telefon.

Men med Core var du tvungen att synka sensorn mot en telefon för att kunna ta del av datan som samlats in. Här gör SmartBand entré.

På framsidan av det lilla träningsarmbandet sitter nämligen en svartvit e-bläcksskärm på 1,4 tum, där du förutom att se hur mycket klockan är även kan ta del av din senaste utveckling när det gäller träning. Inuti armbandet finns en 32-bitars ARM Cortex-M4-processor med 2 megabyte i flashminne. På kanten av SmartBand finns kontroller för såväl volym och meny.

Inbyggd mikrofon och högtalare gör det också möjligt för dig att ta emot och ringa samtal med hjälp av SmartBand mitt under joggingturen. Armbandet ska även kunna visa information utfrån vissa röstkomandon. Men för att kunna göra det måste du först koppla samman armbandet med Android 4.4-telefon (eller högre) via NFC eller blåtand. 

SmartBand uppfyller kriterierna för IP68-klassning, vilket innebär att armbandet är okänsligt för damm, samt klarar av att sänkas ned till två meters djup.

Armbandet kommer att släppas i flera färger under hösten, och väntas få ett pris på 160 Euro, vilket motsvarar cirka 1 500 svenska kronor.