Tredje gången gilt

Sony Smartwatch 3 körs med Android Wear

Sony har bytt ut egna Smartwatch-plattformen mot heta Android Wear i sin nya klocka.

Publicerad Uppdaterad

Sony är gamla i gemet när det gäller klockor med smarta funktioner. Under åren har läsarna på mobil.se kunnat stifta bekantskap med såväl Smartwatch som uppföljaren Smartwatch 2.

När Sony visar upp en ny iteration av klockan under IFA 2014 har man - intressant nog - valt att byta ut sin egna Android-baserade Smartwatch-plattform mot Googles nya Android Wear. 

Det kan tyckas som en självklarhet när så många andra tillverkare valt att satsa på Googles operativsystem för kroppsburna enheter. Men så sent som i slutet av mars gick Sony Mobiles USA-chef ut med att man inte skulle hoppa på Android Wear-tåget.

Men saker förändras snabbt i mobilbranschen, och nu har Sony uppenbart omvärdet sin iställning. Tillverkaren lovar till och med att deras kommande klocka kommer att få stöd för de nya Android Wear-funktioner som väntas dyka upp i stor uppdatering innan årets slut. Bland annat handlar det om bättre funktionalitet för Bluetooth, samt stöd för Gps utan att enheten behöver vara synkad mot en telefon eller surfplatta.

Den tredje klockan i Smartwatchserien kan, förutom Android Wear, också erbjuda en 1,6-tumsskärm, en fyrkärnig 1,2 GHz-processsor, 512 Mbyte i ramminne och ett inbyggt minne på 4 Gbyte.

Utöver det har klockan stöd för Nfc, Gps och klarar IP68-certifiering, vilket innebär att den är tålig mot damm och klarar att sänkas ned till 2 meters djup i 30 minuter.

Smartwatch 3 har ett 420mAh-batteri, som Sony uppger ska räcka till två dagars aktiv användning, eller fyra dagar i standby-läge. Batteriet laddas via microUSB-kabel.

Sonys kommande smartklocka dyker upp i butik i höst, och ska då kosta motsvarande cirka 2 100 kronor (exklusive moms).