Xperia Z3

Sony testar nytt Androidkoncept

Användare av Xperia Z3 kan från och med den 27 juli anmäla sig till att testa Sonys konceptversion av Android.

Publicerad Uppdaterad

Svenska användare av Xperia Z3 kan idag anmäla sig till att testa en tidig version av ny mjukvara till Android från Sony. Testet gäller alla ägare av Xperia Z3 och håller på från och med den 27 juli till den 13 september. I beskrivningen finns inga detaljer om vad den nya mjukvaran handlar om, mer än att det handlar om ett fräscht perspektiv på användarupplevelsen. När testet är slut så kommer de som gått med i testet att kunna återställa sina telefoner till dess nuvarande mjukvara. Xperia Z3 Compact stödjs inte.

Personlig data och inställningar på telefonen kommer att försvinna när du både byter till den nya mjukvaran och när du går tillbaka till den gamla så glöm inte att skapa en backup för de filer du vill behålla. Sony själva refererar till deras PC Companion, ett program som du kan använda till att överföra data från Xperia till datorn. För att installera mjukvaran krävs att du har tillgång till en dator med Windows installerat. 

Rekryteringen skulle kunna röra sig om en beta för en ny version av Sonys egna gränssnitt till Android, Xperia UI, men detta är inget som bekräftats. Vill du anmäla dig kan du bege dig till Sony Mobile. Du ska också kunna anmäla dig via Xperia Lounge på din Xperia Z3 under "Tips och tricks".