Borträknade

Sony väntar med USB-C

Räkna inte med att de närmast kommande modellerna från Sony kommer med den nya kontakten USB-C.

Publicerad Uppdaterad

Android M som släpps i höst kommer att ha stöd för USB-C. Den nya standarden, även känd som USB 3.1, kommer medföra en vändbar kontakt, men även betydligt snabbare dataöverföring, betydligt snabbare laddning (eller möjligheten att använda en USB-C-enhet för att ladda en annan, exempelvis en mobil för att ladda en klocka) och det finns även inbyggt stöd för bildskärmsstandarder som Displayport och HDMI. Med en sådan standard officiellt understödd av Android är det lätt att tro att höstens telefoner skulle försöka haka på trenden omgående, men Sony verkar avvakta.

I en intervju säger Takeshi Nitta, Program Manager på Sony i Tokyo, att det inte finns någon anledning att vara tidigt ute med USB-C. Även om kontakten är mindre än micro USB, vilket sparar plats i telefonen, är det inte något som ligger i linje med företagets huvudsakliga närstående mål att göra tunnare och lättare mobiler. Fokus ska istället ligga på att hyvla av några extra tiondels millimeter från kamerasensorerna för att uppnå det interna målet.

Är USB-C en kontaktstandard som du kommer ha med på önskelistan inför köpet av nästa mobil, eller spelar det ingen roll?