https://www.mobil.se/nyheter/sony-visar-prototyp-av-5g-mobil
566643
Nyheter
Mobile World Congress 2019

Sony visar prototyp av 5G-mobil

Att Sony arbetar med 5G kommer inte som någon överraskning men nu visar man upp hur långt man hunnit.

I en glasbur i Sonys monter på mässan finns bolagets första 5G-mobil, en prototyp. Under Sonys lansering av Xperia 1 och systermodellerna fick vi även veta lite om Sonys planer på 5G. På mässan har redan flera tillverkare visat upp 5G-mobiler och Sony har enligt Sony Mobile-chefen Mitsuya Kishida tekniken klar inom en snar framtid. Det framhölls at 5G ger Sony som bolag många möjligheter och fokus tycks ligga på
olika typer av krävande mediaproduktion, som att filma konserter i 360-grader eller låta dig uppleva en fotbollsmatch eller andra sportevenemang på helt nya sätt. Vi fick se ett exempel där kameror stod placerade runt en hel idrottsplan för att låta dig studera till exempel närkamper i en sort 360-vy från olika vinklar.

5G millimetervåg

Den prototyp som Sony Mobile visar upp i sin monter är en anonymt formgiven enhet och här är det tekniken som är det som visas. Enheten använder 5G millimetervåg och när jag tittar till demonstrationen visas tillfälligt bara 0 Gbit/s i skärmen. Anledningen till det är helt enkelt att man inte har någon aktiv visning just vid det till fället. På mässan har till exempel Xiaomi och LG båda visat upp fullt fungerande och färdiga 5G-telefoner.

Ämnen