https://www.mobil.se/nyheter/sony-xperia-l4-med-219-skarm-lanserad
568291
Nyheter
Instegsmodell

Sony Xperia L4 med 21:9-skärm lanserad

● BILDSPEL
(Uppdaterad med mer fakta) Sonys första släpp inför lanseringssäsongen är instegs-, eller budgetmodellen Xperia L4 med 6,2-tumsskärm i 21:9-format.

På måndag morgon Youtubestreamar Sony en lansering, men redan nu släpper man den första nyheten i form av Xperia L4. Det rör sig om en billigare modell som man förstås tror kommer att överskuggas av det man släpper på måndag, och därför tar man den redan nu.

Xperia L4 har det som numera är Sonys specialitet, skärm i 21:9-format. Skärmen är 6,2 tum stor, vilket gör det till en något större telefon än Sonys höstlansering Xperia 5. Värt att notera är att man frångått den breda överkanten och nu har en droppformad sensorpanel. Telefonen kommer i färgerna svart och blå, och på den blå varianten är sensorpanelen blåtonad.

Sony Xperia L4 har tre kameror, en huvudkamera på 13 megapixel, en vidvinkelkamera på 5 megapixel och en djupsensor på 2 megapixel för bilder med artificiell oskärpa. Batteriet är på 3580 mAh. Telefonen är försedd med 3 GB arbetsminne, 64 GB lagring, och chipsetet Mediatek Helio P22. Telefonen börjar säljas för cirka 2200 kr i slutet av april.