Vattentät och rekordtunn

Sony Xperia Tablet Z lanserad

Sony har precis presenterat sin senaste surfplatta Xperia Tablet z, som är världens tunnaste enligt tillverkaren.

Publicerad Uppdaterad

Hur skulle Sonys flaggskeppsmobil Xperia Z se ut som surfplatta? Sony själva besvarade precis den frågan i och med lanseringen av Xperia Tablet Z, som på många sätt är monstermobilen i tiotumsformat. 

Som sagt rör det sig om en surfplatta på 10,1 tum, där upplösningen landar på 1920x1200 pixlar. Samtidigt har Sony skippat ”det ser ut och känns som en ihoprullad tidning”-designen som de haft på både Tablet S och Xperia Tablet S tidigare till förmån för en riktigt tunn formfaktor med en tjocklek på endast 6,9 millimeter.

Precis som med tidigare surfplattor från Sony återfinns en IR-port för att kunna använda plattan som fjärrkontroll och på insidan snurrar ett Snapdragon S4-systemchip med dess fyra processorkärnor klockade till 1,5 gigahertz vardera. Processorn samarbetar med två gigabyte arbetsminne och hela paketet är givetvis vattensäkrat på samma sätt som telefonsyskonet Xperia Z.

Enheten levereras med Android ”Jelly Bean” (inget officiellt ord om det rör sig om version 4.1 eller 4.2) och kommer att kosta 499 respektive 599 dollar för modeller med 16 respektive 32 gigabyte inbyggt lagringsutrymme. Andra kvartalet är det tänkt att plattan ska finnas i butik.