Apteligents användarmätningar

Sony Xperia XZ oväntat populär i höst

Om man får tro Apteligents mätningar av användardata världen över har Sony Xperia XZ slagit ovanligt väl.

Publicerad Uppdaterad

Apteligent samlar in användardata via ett appnätverk och får in användardata från över 2500 olika mobilmodeller världen över. De har således ett mått på vilka mobiler som faktiskt används, inte bara vilka som sålts.

Sett på Androidsidan är topp 10 bland de mest använda mobiltelefonerna nya och gamla Samsungenheter, så inga överraskningar där. Men Apteligent har även tagit fram lite intressanta siffror för höstens toppmodeller. Där kan man tydligt se hur Samsung Galaxy Note 7 drog iväg, för att sedan dyka igen efter att ha återkallats. Trots det är det ett gäng Note 7-användare som vägrar att lämna ifrån sig den. Samsung Galaxy Note 7 har till exempel fler aktiva användare än vad LG:s nya toppmodell V20 har.

Annars är den telefon som sticker ut mest av höstens toppmodeller Sony Xperia XZ. Den drar iväg före såväl Googles Pixelmobiler som Lenovos modulära mobil Moto Z. Stämmer Apteligents data är Xperia XZ något av en hit för Sony. Samtidigt ska det sägas att vi inte har någon insyn i Apteligents datainsamlingsmetod, och det är möjligt att fler Sonymobiler än andra tillverkares mobiler är registrerade i deras system.

Källa