Annons

Xperia X med Concept

Sonymobil nu med Android 7.1.2

I Sonys Concept-program har man nu som en av de första tillverkarna uppdaterat en mobil till Android 7.1.2.

Publicerad Uppdaterad

Sonys Concept for Android är en alternativ version av Sonys programvara för Xperia X, med färre egna appar och en del experimentella funktioner. För att inte tala om den senaste Androidversionen. I den senaste uppdateringen får de som anmält sig till programmet version 7.1.2 av Android. Oss veterligen är det den första tillverkaren utöver Google själva som skickat ut en uppdatering till denna den senaste officiella systemversionen.

Android 7.1.2 innehåller mycket små ändringar jämfört med Android 7.1.1, mestadels rör det sig om felrättningar. Versionen är också känd för att lägga till fel, till fingeravtrycksläsarna på Googles Pixel-modeller. Just den delen är dock inte implementerad i Sonys version. Den har i stället förbättringar av Bluetoothmottagningen och varningar för appar som drar oväntat mycket batteri.

Har du en Xperia X och vill ha den senaste Androidprogramvaran får du skynda dig, för Concept-gruppen har meddelat att den sista uppdateringen kommer i maj, varpå man kommer att avsluta programmet för Xperia X. Förmodligen kommer dock systeminstallationen att fortsätta fungera. Nästa steg av Concept-utvecklingen kommer i stället att ske på Xperia XZ Premium.

Om du vill installera Sonys Concept-programvara installerar du appen Concept Installer, som finns här.