https://www.mobil.se/nyheter/sonys-ldsta-xperia-z-har-f-tt-android-51
559887
Nyheter
2,5 år gammal

Sonys äldsta Xperia Z har fått Android 5.1

Den öppna kontakten på sidan av telefonen används för laddning i dockningsstationen och låter dig slippa pilla upp lucka för att ansluta laddkabeln direkt i telefonen. Trådlös laddning saknar dock Xperia Z.
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/imported/635073.jpg?itok=E0pd9kST', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/imported/635073.jpg?itok=71hvbm7Q', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/imported/635073.jpg', w: 1000, h: 555, title: 'Den öppna kontakten på sidan av telefonen används för laddning i dockningsstationen och låter dig slippa pilla upp lucka för att ansluta laddkabeln direkt i telefonen. Trådlös laddning saknar dock Xperia Z. ' },]
Sony har skickat ut sin uppdatering av systemet till Android 5.1 till första generationen mobiler i Xperia Z-serien.

Flera är de Androidtillverkare som straffats av konsumenterna för att de slutat skicka uppdateringar till sina mobiltelefoner på ett för tidigt stadium. Sony var en av dem, och de verkar ha lärt sig läxan, för till listan över telefoner som nu har fått uppdatering till Android 5.1, den i dagsläget senaste versionen av systemet, hör den drygt 2,5 år gamla Xperia Z, den första i Z-familjen, som på sin tid levererades med Android 4.1 och fick skäll för att Android 4.2 dröjde. Även Xperia XL, ZR och Tablet Z får uppdateringen, liksom Xperia T2 Ultra.

Därmed har hela Sonys Xperia Z-familj fått Android 5.1. Utom, lustigt nog, den senast släppta, Xperia Z3+. Z3+ har en något nyare version av Sonys programvara än resten av Z3-serien, vilket förmodligen kräver lite extra arbete innan uppdateringen är redo.

Relaterade artiklar