Nytt tillbehör

Sonys superkamera syns på Honami

Sonys kamerasatsning ser ut att vara en serie avancerade kameralinser som fästs på din mobil. Detta enligt en läcka med trovärdiga bilder.

Publicerad Uppdaterad

Det har sedan en tid ryktats att Sony planerar att visa upp någon form av mobilkamerasatsning på IFA-mässan som börjar den 6 september. Nu har sajten Sonyalpharumours fått tag på trovärdiga bilder och specifikationer som avslöjar vad det handlar om. Det rör sig om en serie kameralinser som fästs på din mobil. Till skillnad från liknande tillbehör som tidigare gjorts till Iphone används dock inte mobilens kamera alls. Linsen har egen kamerasensor, processor och till och med minneskort, och kommunicerar med mobilen via NFC. Mobilens funktion är egentligen mest att vara en skärm för den annars fullständiga kameran, och linserna ska fungera både till Iphone och Android.

På bilderna syns två olika modeller, som enligt Sonyalpharumours har följande egenskaper: Den mindre ska ha den en tum stora sensorn RX100MII med 20 megapixel, som används av flera tillverkare till kompaktkameror i high end-segmentet.  Den större linsen ska ha en mindre sensor på 18 megapixel och 10 gånger optisk zoom.

Det finns inga prisuppgifter för kameralinserna än, men andra kompaktkameror med motsvarande optik ligger i prissegmentet 4 000 - 6 000 kronor, så det kan röra sig om en rätt dyr lösning.

För övrigt ser ni även den ännu ej släppta Sonymobilen Honami på bild.

Källa: http://www.sonyalpharumors.com/sr5-hot-first-images-of-the-new-dsc-qx10-and-dsc-qx100-lens-cameras/