Efter en tids försening

Sonys Xperia XZ Premium och XZ1 får Android 9 Pie

Den 26 oktober var det tänkt att Sony skulle börja uppdatera sina telefonmodeller till Android 9 Pie. Men först nu har utrullningen kommit igång.

Publicerad Uppdaterad

Det är sajten Xperia Blog som nu kommer med uppgifterna om att Sony ska ha börjat rulla ut uppdateringen till Android 9 Pie till telefonmodellerna Xperia XZ1, XZ1 Compact och XZ Premium, något som egentligen skulle ha skett med start i slutet av oktober, men som av någon anledning dragit ut på tiden. Det ska vara en uppdatering som väger in på 2,5 GB och som även innehåller säkerhetsuppdateringen för oktober månad. Vi på Mobil har ännu inte fått uppdateringen, som alltså troligen inte nått Sverige ännu. 

Enligt tidiga uppgifter så ska den nya geststyrning som finns i Android 9 dock inte finnas med. Uppdateringen innehåller däremot en hel del annat godis, inte minst ett uppdaterat kameragränssnitt och bättre HDR för videoklipp. Användare med Xperia XZ2 har sedan tidigare fått uppdateringen, men den som har en Premium-version av den telefonen får däremot vänta en sväng till på Pie. 

Källa