Ingen toppmodell precis

Specifikationerna för Nokia X avslöjade

Foto: @evleaks.

Förra veckan fick vi namnet på Nokias telefon med Android. Nu har det läckt ut uppgifter om vad ska finnas under huven på luren.

Publicerad Uppdaterad

Nokias mystiska Androidenhet med kodnamnet Normandy har varit på tapeten under ett tag nu. I förra veckan fick vi reda på att enheten - om den nu släpps - kommer att heta Nokia X. Dessa uppgifter från Twitterkontot @evleaks, som har många förhandsläckor om framtida mobiler och surfplattor på sitt samvete.

Nu har det visat sig att @evleaks har kunnat vaska fram ett nytt avslöjande om Nokia X.

I en tweet som skickades ut sent i går måndag, skriver man att X-telefonen kommer att ha ett Snapdragon-systemchipp med två kärnor (1GHz), 512 Mbyte i ram-minne, 4 Gbyte i lagringsminne och ett batteri med en kapacitet på 1500mAh. 

Det nämns också att Nokia X kommer att ha en 4-tumsskärm med wvga-upplösning (800 x 480 pixlar), plats för minneskort (microSD), 5-megapixelkamera och stöd för två simkort. Telefonen ska också finnas i sex olika färger.

Del av ny lågprissatsning?

Av förhandsuppgifterna att döma handlar det här alltså inte om någon premiummodell utan snarare en lågprisprodukt, vilket är helt i linje med tidigare rykten om Nokia X. Nokias Androidprojekt sägs nämligen vara en del i evolutionen av deras satsning på Asha-plattformen, främst avsedd för utvecklingsmarknader.

Nokia X använder som bekant Android som operativsystem. Men enligt rykten har Nokia - precis som Amazon - valt att köra telefonen med en kraftigt modifierad version av Googles mobila operativsystem.

Det betyder att apparna till Nokia X förmodligen inte kommer att gå att ladda ned från Google Play-butiken. Istället påstås det att Nokia ska erbjuda nedladdning av Androidappar via Nokia Store, samt från tredjepart.

I nuläget är det osäkert om Nokia X kommer att nå konsumtmarknaden. Men av alla rykten att döma senaste tiden verkar projektet fortfarande vara vid liv, trots Microsofts uppköp av Nokia. 

Källa