Kommande toppmodellen

Specifikationerna på nya HTC One läckta

Ett dokument till säljare avslöjar det mesta vi inte redan visste om HTC:s kommande toppmodell.

Publicerad Uppdaterad

HTC valde att inte lansera sin nya toppmodell, som tros heta One som förra årets toppmodell, på mässan Mobile World, utan har i stället en lansering om två veckor. Om det är enligt plan eller av misstag vet vi inte, men snart finns det ingenting för HTC att berätta om den nya One som vi inte redan vet.

Vi har redan sett det mesta på bild, och i långa videoklipp. Nu får vi även det mesta av specifikationerna, samt uppgifter om hur de dubbla kamerorna funkar.

Det är GSM Arena som fått tag på en försäljningsguide som visar fakta om telefonen och hur mobilsäljaren ska göra för att sälja in dessa hos konsumenten. Av denna kan man läsa ut följande fakta om telefonen.

Mått: 146,36 x 70,6 x 9,35 mm
Vikt: 160 g
Skärm: 5-tum, 1920 x 1080 pixel
Chipset: Snapdragon 801, fyrkärnig 2,3 GHz-processor
Batteri: 2600 mAh
Lagringsminne: 16 GB (10 GB tillgängligt för användaren), plats för minneskort
System: Android 4.4 med HTC Sense 6.0
SIM-kort: Nano-sim

Vi noterar att det om läckan stämmer rör sig om en telefon som är tjockare än konkurrenterna Samsung Galaxy S5 och Sony Xperia Z2. Dessutom rätt mycket tyngre än HTC One.

Kamerans upplösning figurerar inte i läckan, men man anger en sensorstorlek på 1/3 tum, bländare på f/2.0 och pixelstorlek på 2µm, vilket borde ge samma teknik med en 4-mexapixelkamera med extra stora pixlar som förra året. Å andra sidan anger man att den främre kameran har en upplösning på 5 megapixel, och det vore ju direkt bisarrt om man har en videosamtalskamera med högre upplösning än huvudkameran. Videofilmning är i 1080p.

Storleken på arbetsminnet anges inte heller, så vi vet ännu inte om telefonen får 2 eller 3 GB RAM-minne. Andra detaljer är en barometer och IR-port men ingen FM-radio.

Vi känner sedan tidigare till att den nya HTC One använder något slags teknik med dubbla kameror på baksidan för att ge bättre bilder, dels från bilderna på telefonen, dels genom det faktum att HTC själva demonstrerade tekniken på Mobile World. En ny läcka, även den från GSM Arena, visar en australiensisk kommande annons, som egentligen bara bekräftar att den nya HTC One kommer att använda den teknik HTC demonstrerade på mässan, som går ut på att man med hjälp av att bilden är tagen med två kameror, i efterhand kan gå in och justera bildens fokus, ljusstyrka med mera.

Tisdag den 25 mars lanseras den nya telefonen officiellt. Mobil ä där och bevakar på plats.

Källa