Annons

Första intrycket

Spela Spotify direkt i Apple Watch – utan telefon: Så funkar det

Vi har provat att strömma musik direkt till Spotify-appen i Apple Watch.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare var Spotify-appen i Apple Watch begränsad till att bara låta dig styra musik som spelas på en annan enhet. Nu rullar Spotify ut en utökad funktion så att du även ska kunna strömma musik direkt till klockan via wifi eller mobilnät, utan att ha din Iphone med dig. När funktionen dök upp var vi så klart tvungna att prova.

När vi startar Spotify-appen på Apple Watch så får vi upplysningen om att det nu är möjligt att strömma musik direkt till klockan. Det här ska enligt uppgift vara en funktion som Spotify just nu testar och som blir tillgänglig för en mindre grupp användare i taget. Det är alltså inte säkert att funktionen är tillgänglig för alla redan idag. 

Genom att välja att spela direkt från klockan får vi sedan välja ett par trådlösa hörlurar att strömma musiken till och detta sker alltså direkt från klockan. Du behöver inte ha med dig telefonen. I Spotify-appen är sedan alla dina spellistor från tjänsten tillgängliga och det oavsett om du är uppkopplad via wifi med klockan eller om du har ett e-simabonnemang och därmed kan strömma musik var du än befinner dig via mobilnätet. I appen så är det tydligt markerat att möjligheten att spela direkt till klockan är en funktion som genomgår betatestning men när vi utvärderar funktionen fungerar den utan problem. Än så länge finns ingen möjlighet att ladda ner låtar i appen i klockan och sedan lyssna utan uppkoppling.

Spotify har även bekräftat för Mobil att att de nu, efter en testperiod, rullar ut funktionen till alla användare.