Ännu ett partnerskap

Spotify integreras i Beep

Foto: Beep

De föredetta Google-medarbetarna integrerar den svenska musiktjänsten i sitt uppkopplade ljudsystem och Spotify hoppas på fler betalande användare.

Publicerad Uppdaterad

På måndagen meddelade Sonos-konkurrenten Beep att man har integrerat Spotify i sitt trådlösa ljud-system.
– Och självklart har vi inte bara byggt in någon dålig version av Spotify i vår app. Vi har jobbat tillsammans med Spotify och har integrerat Beep-kontroll i deras app. Så det krävs inte att du installerar någonting nytt – bara använd Spotify-appen som du redan har på din telefon för att spela musik på Beep, skriver startup-företaget i en bloggpost

Samarbeten för att få fler att betala
Samarbetet är det andra Spotify-partnerskapet som annonserats på kort tid. Härrom veckan meddelade Uber att passagerare numera kan spela musik direkt från sin Spotify-app under taxiresan. Spotifys samarbete med både Uber och Beep kräver att användarna har ett Spotify premium-konto och i det årsresulatat för 2013 som man presenterade förra veckan framkommer att betaltjänsten är Spotifys huvudinkomst: 91 procent av intäkterna kommer från prenumerationer.

Av totalt 36 miljoner aktiva användare så var det förra året endast 8 miljoner som var betalande, det vill säga 22 procent av Spotifys användare stod för 91 procent av bolagets inkomster. Att de nya samarbetena syftar till att få upp antalet Spotify premium-abonnentrer är ingen vild gissning. 

Chromecast-liknande tjänst
För Beep, som just börjat skeppa den första omgången av sitt ljudsystem, vilket inte består av uppkopplade högtalare utan en adapter som sammankopplar befintliga ljudanläggninger, så är Spotify-samarbetet ett led i startupet försök att göra sig ett namn på marknaden för uppkopplade ljudsystem. Beep är grundat av föredetta Google-medarbetarna Daniel Conrad och Shawn Lewis och har redan den i USA populära musiktjänsten Pandora intergerad i sitt Chromecast-liknande system – och lovar på hemsidan att fler appar är på gång.

Tidigare i höstas rapporterade Mobilbusiness att en Sonos, en av Beeps närmsta konkurrenter, hade integrerat Soundcloud i sitt ljudsystem.