https://www.mobil.se/nyheter/spotify-nu-i-apple-watch-offlinelage-senare
566188
Nyheter
Styr musiken från klockan - ljud i mobilen, hörlurar eller högtalare

Spotify nu i Apple Watch – offlineläge senare

● BILDSPEL
[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/unpjnorfqgwjdnnvj6ufzq.jpg?itok=OGmS7JHB', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/unpjnorfqgwjdnnvj6ufzq.jpg?itok=KHaWVHZU', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/unpjnorfqgwjdnnvj6ufzq.jpg', w: 2000, h: 1500, title: ' ' },{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/apple_watch_.jpg?itok=qz53-G6N', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/apple_watch_.jpg?itok=_Wo3-D0n', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/apple_watch_.jpg', w: 2000, h: 1000, title: ' ' },]
Idag släpper Spotify en officiell app till Apple Watch. Man meddelar samtidigt att man har planer på att lägga till möjligheten att spela musik och podcaster offlline, men att den funktionen kommer först senare.

Tanken med Spotifys nya Apple Watch-app är att det ska bli enklare att styra musiken du lyssnar på när du är på språng. Spotify släpper appen idag och den kommer bli tillgänglig för Spotify-användare som använder den senaste versionen av Spotify (8.4.79) för Iphone under den kommande veckan meddelar bolaget. Finns den inte tillgänglig för dig kan du alltså behöva vänta lite.

Första versionen

Den app som nu släppts är Spotifys första för Apple Watch och den fokuserar framförallt på att styra musiken du spelar i din IPhone eller i andra anslutna ljudkällor, som högtalare anslutna med Spotify Connect. Även när mobilen får ligga kvar i fickan kan du alltså byta låt, lägga till låtar i din favoritlista eller ändra så att musiken strömmar ur en annan ansluten högtalare. Missar du något när du lyssnar på en podcast i Spotify kan du direkt från klockan hoppa tillbaka 15 sekunder och lyssna på det du just missat.

Offlineläge senare

Utöver de funktioner som nu finns i appen meddelar Spotify att man har många fler planerade framöver och offlineläge för både musik och podcasts är så klart det mest intressanta för många. Sedan tidigare finns Spotify för Samsung Galaxy Watch med just ett offlineläge och det gör ju att du kan lyssna på musik under löprundan till exempel med ett par trådlösa bluetoothlurar anslutna direkt till din klocka. Ingen anledning att ta med mobilen när du tränar. I mitten av oktober släpptes Spotify till smarta klockor med Googles operativsystem Wear OS, tidigare Android Wear. Även den appen har som huvudsakliga funktion att enbart styra din musik och saknar ett särskilt offlineläge.