Annons

Musik på Facebook

Spotify och Facebook skapar gemensam musikspelare

För att integrera sina tjänster och göra det lättare för musikskapare att dela sina alster har Spotify och Facebook samarbetat om en ny musikspelare.

Publicerad Uppdaterad

Att tvingas använda två appar samtidigt är för mycket och komplicerat, ja så tycks Facebook och Spotify ha resonerat när de inledde sitt samarbete kring en gemensam ljudspelare. Enligt rapporter som också bekräftats av Facebookchefen Mark själv, har de två jättarna inom sina respektive områden samarbetat för att skapa en ljudspelare för både musik och podcaster och som ska integreras i Facebook. Projektet, som kallas Project Boombox (dock inte officiellt), har det pratats om ett tag. Till en början handlade det mest om att plocka in podcaster till Facebook. Men nu verkar det istället som om det inte bara blir podcasts som kommer att kunna hittas i Facebooks spelare, utan även musik. 

Spelaren kommer också att göra det möjligt att spela delad musik utan att lämna Facebookappen. Integrationen kommer också att göra det lättare för musikskapare som lägger upp sin musik på Spotify att enklare dela sin musik på Facebook. 

Det sägs att projektet ska lanseras inom den närmsta tiden så det dröjer nog inte så länge innan vi får se vad resultatet blir. 

Källa