Annons

Musik i mobilen

Spotify störst, Google på andra plats bland Mobils läsare

Spotify dominerar fortfarande musikstreamingen, åtminstone bland Mobils läsare.

Publicerad Uppdaterad

Det hävdas ofta att kampen om musiklyssnarna hårdnar och att Apple knaprar marknadsandelar. Men åtminstone när vi frågar er läsare är det fortfarande Spotify som dominerar. Närmare bestämt svarade 73 procent av de nästan 1300 personer som besvarat enkäten att de använder Spotify som sin huvudsakliga musikkälla.

Det kommer egentligen inte som någon överraskning, men att Apple Music kommer på först tredje plats med bara sex procent av läsarna var ändå intressant. På andra plats hittar vi Google, med 10 procent av Mobils läsare som lyssnare. Här hade det varit intressant att se hur många som använder vanliga Youtube och hur många som använder någon av Googles musiktjänster, men som man frågar får man svar och det vet vi alltså inte. Vår gissning är att de flesta använder Youtube snarare än Youtube Music eller Google Play Musik.

Vi kan också konstatera att musikfilslyssnandet är nästan dött, åtminstone vad gäller Mobils lyssnare. Endast tre procent av er laddar fortfarande över musikfiler till mobilen.