https://www.mobil.se/nyheter/spotify-testar-betaversion-av-app-for-apple-watch
566141
Nyheter
Lanseringsplanerna oklara

Spotify testar betaversion av app för Apple Watch

Den svenska streamingtjänsten Spotify släppte nyligen en app för Wear OS-baserade smartwatch-enheter, och nu ser även en Apple Watch-app ut att vara på gång.

Med tanke på att Apple Watch har funnits sedan 2015 och att Spotify lanserades 2008 så är det kanske lätt att tro att det ”alltid” har funnits en Spotify-app för Apple Watch. Men så är faktiskt icke fallet. Man har förvisso kunnat styra Spotify-uppspelningen via sin Apple Watch så länge klockan är uppkopplad mot en telefon, men någon dedikerad och fristående app har den svenska streamingjätten aldrig utvecklat. Nu ser det dock ut att vara på gång, då vissa användare som är med i Spotifys Testflight-program har fått tillgång till en betaversion av en fristående app för klockan. 

Inget offlinestöd

Appen erbjuder i dagsläget ingen direkt spännande funktionalitet, utan allt kretsar helt kring kontroller för uppspelning. Man kan förstås hoppas att Spotify har tänkt förse appen med någon form av offlinefunktionalitet, men några uppgifter om vilken funktionalitet man tänkt sig att förse den med på sikt finns i nuläget inte. Spotify har inte kommit med något uttalande om appen heller, utan nöjer sig med att konstatera att man hela tiden testar nya produkter för att förbättra användarupplevelsen av tjänsten. Om och när appen kan tänkas rullas ut till användarna är således inte heller känt.