Nu tillhör Google Stadia historieböckerna

Stadias nedläggning påverkar flera enheter

Att speltjänsten Google Stadia har lagts ner påverkar även andra av Googles enheter.

Publicerad Uppdaterad

Googles strömmande speltjänst överlevde fram till den 18 januari 2023, eller närmare bestämt 1156 dagar, innan allting stängdes ner. Nu har dock speltjänsten officiellt förpassats till historieböckerna, men nedstängningen av Stadia har även påverkat andra av Googles enheter.

Bland annat har Googles handkontroll för Stadia fått en uppdatering som öppnar upp enhetens Bluetooth, så att den nu kan paras ihop med andra enheter och därmed fortsätta att användas. För att låsa upp Bluetooth-funktionaliteten och växla från WiFi till Bluetooth behöver man dock göra ett par ändringar som finns beskriva på Googles sida för ändamålet nedan. Google påpekad dock att det är ett enkelt riktat byte - när du har växlat till Bluetooth går det inte att växla tillbaka till WiFi.

Även Googles Nest WiFi-routrar har fått en uppdatering som har plockat bort inställningen för ”Gaming preferred”, vilket har varit en del av enheternas QoS-funktionalitet och gett spelande högre prioritet för att underlätta strömmat spelande.

Källa