Nu kan du ansöka till investeringsprogram

Sting startar nytt investeringsbolag för startups

Pär Hedberg, vd för Sting, är på jakt efter duktiga it-entrepenörer.

Affärsinkubatorn Sting planerar att investera i nya it-startups genom ett samarbete med investerare från den svenska it-branschen.

Publicerad Uppdaterad

– För förra omgången, som pågår just nu, så antog vi åtta bolag efter att ha haft över 100 sökande från hela Europa, säger Pär Hedberg, vd för Sting.

Genom det nybildade investeringsbolaget Spark kommer ett 20-tal olika startups att få ta del av 250 000 kronor vardera för att utveckla sina affärsidéer. Bakom investeringarna från Sparks sida står flera nyckelpersoner inom it-branschen med bakgrunder inom skilda framgångsrika svenska it-företag så som Pricerunner, Onlinepizza.se, med flera.

Idag måndag öppnar ansökningsprocessen för investeringsrundan, där de företagskoncept som accepteras kommer att få ta del av pengarna i höst. Senare i sommar kommer ansökande entreprenörer att kallas till en final där det gäller att pitcha in idéerna. Villkoren för att få ta del av investeringen för entrepenörerna som sedan blir antagna är att en option tecknas i det aktuella bolaget på två procent samt att man får betala 5 000 kronor när programmet drar igång.

– Vi har tre väldigt erfarna affärscoacher som kommer att hjälpa bolagen under fem månader, där man kommer få möjlighet att träffas flera gånger i veckan och få hjälp med allt möjligt när det gäller affärsutveckling, kommunikation och finansering, säger Pär Hedberg.

Källa