Första augusti

Stödet försvinner för Google Plus Photos

Från och med den första augusti kommer Google att börja fasa ut fototjänsten kopplad till Google Plus.

Publicerad Uppdaterad

Google berättar via Google Plus att man den första augusti kommer sluta stödja Google Plus Photos. Appen ersätts då fullt ut av Google Photos, först på Android och sedan vidare på webben och Ios.

Google Photos släpptes den 28 maj i år och kräver inte ett konto på Google Plus, till skillnad från föregångstjänsten som nu går i graven. I nya appen kan du dela foton med andra utan att de behöver ett eget konto på Google Plus. Nytt är också att du kan zooma ut och in bland bilderna för att få en överblick över allt från år till dagar. Appen använder sig även av Googles teknik för att känna igen objekt och ansikten i bilder för automatisk kategorisering.

Du som inte byter över till Google Photos direkt kommer att kunna ha dina bilder sparade på photos.google.com tills du gör bytet. Däremot kommer appen inte längre att fungera vilket innebär att du inte kommer kunna se bilderna där. De som inte vill byta till Google Plus Photos kommer däremot att kunna ladda ner sina bilder via Google Takeout, företagets tjänst för att just exportera information.

Sökjätten säger att detta är för att alla ska ha en så bra upplevelse som möjligt. Det är också möjligt att man vill få in fler användare av Googles tjänster. Genom att inte låsa sig till Google Plus har sökjätten möjlighet att få användare som tidigare undvikit företagets fototjänst på grund av att den varit låst till bolagets sociala nätverk.

Källa