Alla fyra varianterna visas upp

Stor bildläcka tycks ha avslöjat hur Huaweis Mate 30-telefoner ser ut

På torsdag presenterar Huawei sina nya telefoner i Mate 30-serien. Och är det någon som är nyfiken på hur de ser ut så tycks den saken ha avslöjats.

Publicerad Uppdaterad

Man ska förstås alltid vara försiktig med förhandsläckor av alla slag. Men då just de här bilderna kommer via den oftast korrekt informerade techläckaren Evan Blass, och då de dessutom ser väldigt övertygande ut och stämmer med tidigare läckta uppgifter, så håller vi det för tämligen sannolikt att det är autentiska pressbilder vi tittar på. Mate 30-serien kommer att presenteras i München på torsdag, och hur telefonerna ser ut liksom vilka specifikationer de har lär tråkigt nog hamna helt och hållet i skuggan av hur Huawei väljer att hantera situationen med USA:s embargo och Android. Men vi noterar trots allt några intressanta detaljer. 

Framför allt så tycks de två versionerna av telefonen som är mest intressanta i vår del av världen (förutsatt att de dyker upp här överhuvudtaget med tanke på Androidsituationen) – Mate 30 och Mate 30 Pro – komma med något så otidsenligt som sensorpaneler. Mate 30 Pro ser dessutom ut att få en ganska rejäl sådan. Däremot kommer den enklare Mate 30 Lite att begåvas med ett kamerahål. Dessutom visar bilderna att telefonerna får en cirkelformad kamera-ö med fyra sensorer på bakstycket. Den nu mer smått obligatoriska Porsche Design-versionen får däremot en helt annan design på bakstycket, med en avlång rektangel som löper längs mitten av hela telefonen och som bland annat hyser kameralinserna. 

Källa