"U"

Stor HTC-lansering i januari

HTC har skickat ut en inbjudan till stor lansering. Det kan handla om allt från VR till tillbehör eller ett nytt flaggskepp.

Publicerad Uppdaterad

Det är inte många handfasta ledtrådar vi får i inbjudan som vi fått direkt från HTC:s pr-team. Informationen består helt enkelt av en bild med texten "for U" och datumet 12 januari 2017. Vi har tidigare skrivit om hur HTC flera gånger räknats ut som mobiltillverkare, men att de då och nu kämpat på för att behålla sin position. Senast i mitten av december i år postade HTC:s pr-chef på Twitter och bedyrade att HTC arbetar för fullt med att ta fram nya flaggskepp och Vive VR-enheter och inte alls har gett upp.

Ska man spekulera kan U:et i inbjudan syfta på att det är en extra personlig produkt i bemärkelsen wearable så vi får se en utveckling av det som HTC och Under Armour lanserat i form av träningsprodukter. Utöver HTC 10, flaggskeppet som lanserades i början av april 2016 har HTC till stor del haft fokus på VR men även lanserat en rad systermodeller till HTC 10 som nu senast HTC 10 Evo som vi nyligen testade.

Datumet 12 januari gör att HTC:s lansering hamnar efter den stora CES-mässan i Las Vegas och en bra bit innan mobilmässan i Barcelona som i år går av stapeln 27 februari till 2 mars med många lanseringar på söndagen den 26 februari, dagen innan mässan officiellt öppnar. Om HTC har planer att lansera nyheter även där återstår att se, men de senaste åren har de lagt sina lanseringar på andra datum, troligen för att de är rädda att försvinna i bruset från övriga lanseringar på plats.