Prestandastrypt eller inte?

Stor Ios-uppdatering ute nu: Ios 11.3 med ny batterifunktion

Den stora omfattande Ios-uppdateringen till 11.3 har precis släppts och här finns bland mycket annat den nya funktionen för att visa i vilken kondition ditt Iphone-batteri är.

Publicerad Uppdaterad

I Ios 11.3 som finns för nedladdning nu introducerar Apple sitt svar på den kritikstorm som kom nyligen. Det handlar om att Apple stryper topprestandan i Iphone-modeller där kapaciteten i batteriet avtagit. Funktionen lanseras nu i beta-version, men ska innebära att du dels kan se om funktionen för att strypa prestanda är aktiv, men även ge dig möjlighet att stänga av den om så är fallet. Bland övriga nya funktioner finns förbättrad augmented reality i form av ARkit 1.5, fyra nya animojis till Iphone X och bättre strömladdningshantering för Ipad när den ständigt är ansluten till elnätet, i till exempel säljsystem. 

Det finns även en rad olika buggfixar samt förbättringar i framförallt Safari och i Apple Music. 

När vi testar batterihälsofunktionen på den Iphone 8 vi har till hands visar funktionen givetvis, eftersom det är en så ny telefon, att batteriet har full kapacitet, men mer intressant är givetvis att se vad reultatet blir i äldre Iphone-modeller. Om din telefon visar att prestandan stryps av Apple ska du dels få möjlighet att stänga av prestandastrypningen, samt även se om du genom ett batteribyte kan få förbättrad prestanda.