Samsung kuppar in tidig lansering

Stor läcka avslöjar detaljer om Samsung Galaxy S21

Färger, tekniska detaljer och lanseringsdatum har dykt upp för Samsungs efterlängtade S21-serie.

Publicerad Uppdaterad

Det har tidigare spekulerats i att Samsung har planer på att tillkännage Galaxy S21 redan i januari och börja sälja telefonen i januari eller februari. Nu har en läcka bland annat avslöjat att nästa Samsung Unpacked-evenemang kommer att hållas den 14 januari, och att man där kommer att visa upp både 5G-telefonen Samsung Galaxy S21 Ultra samt två billigare varianter – Galaxy S21 Plus och den "vanliga" Galaxy S21. Samtidigt med att telefonerna visas upp ska det även bli möjligt att börja göra förhandsbokningar samt att telefonen blir tillgänglig 29 januari i USA.

Telefonerna sägs innehålla Qualcomm Snapdragon 875 i USA men som vanligt Samsungs egen, nästa generations Exynos i övriga världen. Den ska även levereras med Android 11 och One UI 3.0.

Informationen om kamerorna är knapphändig och inskränker sig i princip enbart till att de kommer att vara uppdaterade jämfört med tidigare telefonmodeller, och att Ultra-modellen kommer att ha en sensor på 108 megapixel.

Enligt certifieringar så kommer Ultra-modellen att ha ett batteri på 5000 mAh, Galaxy S21 Plus ett batteri på 4800 mAh och Galaxy S21 ett på 4000 mAh.

Enligt uppgifterna kommer telefonerna att finnas i färgerna svart, vit, grå, silver, lila och rosa, däremot framgår det inte om alla modeller kommer att finnas i alla färger eller om det finns någon form av uppdelning.