Avslöjad i förtid

Stor läcka en vecka innan lansering: Det här erbjuder Google Pixel 5

Google Pixel 5
Google Pixel 5

Specifikationer för Googles kommande Pixel 5-telefon har dykt upp.

Publicerad Uppdaterad

Den ska egentligen inte lanseras förrän den 30 september på Googles stora evenemang, men redan nu har det mesta avslöjats om Googles kommande telefon Pixel 5.

Utseendemässigt kommer Pixel 5 att likna Pixel 4a en hel del med fingeravtrycksläsare på baksidan och hål i skärmen för frontkameran. Skärmen kommer att vara 6 tum med 19,5:9-proportioner och ha en upplösning på 1080 x 2340 pixel med en uppdateringshastighet på 90Hz och pixeltäthet på 432 ppi. Oled-skärmen är täckt med Corning Gorilla Glass 6 och har både HDR-certifiering och 24 bitars färgdjup.

Telefonen kommer även att ha en IP68-certifiering mot damm och fukt.

Pixel 5 kommer att drivas av Snapdragon 765G SoC tillsammans med Google egna säkerhetskrets Titan M, 8 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme. Den kommer även med NFC, stereohögtalare och dual-SIM (nano-SIM + eSIM).

Den primära kameran är på 12,2 MP med bildstabilisering (både EIS och OIS) och den kan bland annat spela in 4K-video med 60 fps och slow motion-filmer 1080p-upplösning med 240 bilder per sekund. Det finns även en vidvinkelkamera på 16 MP med ett synfält på 107 grader.

Batteriet har en kapacitet på 4500 mAh och kan laddas med 18W med stöd för både trådlös laddning och "reverse charging", det vill säga att telefonen kan användas för att ladda exempelvis earbuds.

Priset verkar hamna på 629 euro. Tidigare har Googles Pixelmobiler aldrig lanserats officiellt på den svenska marknaden, men de har släppts i bland annat Tyskland och Storbritannien och funnits att köpa i Sverige via vissa återförsäljare för den som ansträngt sig lite. Det återstår at se om Google utökar antalet länder som telefonerna finns tillgängliga i.