1
1
https://www.mobil.se/nyheter/stor-lacka-fran-samsung-angaende-kommande-s21-serien
569521
Nyheter
falskt
Ny Samsungläcka

Stor läcka från Samsung angående kommande S21-serien

Samsungs kommande flaggskeppsmodeller S21, S21+ och S21 Ultra kommer att få vissa uppdateringar, men de kommer även att behålla en stor del av den gamla hårdvaran.

En stor läcka har avslöjat en del information om de kommande Samsungmodeller S21, S21+ och S21 Ultra. Vad det verkar har Samsung lagt det mesta av krutet på den dyrare och mer avancerade Ultramodellen och de två enklare modellerna behåller mycket av den tidigare hårdvaran. 

Vad gäller kameran så verkar det bara som det är Ultra som får en uppdatering och de två billigare varianterna får nöja sig med en 12-megapixelskamera kombinerat med 64-megapixelssensor med teleobjektiv och en 12 megapixelssensor med vidvinkel. Toppmodellen S21 Ultra kommer att ha liknande upplösningssiffror (108 megapixels upplösning som mest) som föregående modell med en ny generations sensor. Exakt vad det innebär vad gäller bildkvalitet och egenskaper får vi återkomma till senare. 

Skärmarna till S21 och S21+ kommer att ha FHDA+-upplösning på sina 6,2 respektive 6,7-tumsskärmar med 120Hz eller 60Hz som alternativ. Den fräsigare S21 Ultra kommer istället att ha en 6,8-tums skärm med anpassningsbar uppdateringshastighet mellan 1Hz och 120Hz, något som gör att den sannolikt är något snällare mot batteriet (om du inte väljer att ha endast 60Hz på de enklare modellerna). Upplösningen på S21 Ultra sägs bli WQHD+. Den ska också ha en högre maximal ljusstyrka och högre kontrast än föregångaren. Det sägs också att den nya S21 Ultra kommer att ha stöd för S Pen. 

Den nya S21 ha ett 4000mAh-batteri medan S21+ får lite kraftigare 4800mAh-batteri och Ultra-modellen uppgraderas med ett 5000mAh-batteri. 

De nya Samsungmobilerna med Android 11 kommer att drivas av antingen ett Snapdragon 875 eller Samsungs egna Exynos 2100 beroende på var du bor någonstans. Den förra generationen fick en hel del kritik för sitt Exynoschip då många upplevde att de inte hade samma prestanda som Snapdragon-varianten amerikanerna fick. Det sägs dock att Exynos 2100 ska vara i klass med eller till och med bättre än Qualcomms motsvarighet. Bland annat ska det vara strömsnålare, något spm kan vara välkommet i dessa mobiler. 

  

Källa