Omfattande Iphone-avslöjanden

Stor läcka påstår sig avslöja detaljerade Iphone 12-nyheter

Lite ny design, ny färg, och information om höstens stora evenemang.

Publicerad Uppdaterad

En person som säger sig ha varit med vid inspelningen av Apple kommande lanseringsevenemang har släppt en hel del information via Twitter med avslöjanden om både evenemanget, Iphone 12 och andra Apple-produkter.

Enligt Twitter-användaren @LeaksApplePro spelades lanseringsevenemanget in på Apple Park i måndags och Apple kommer enligt uppgifterna att tillkännage evenemanget den 1 oktober och att det går av stapeln antingen den 13 eller 14 oktober.

Produkterna som kommer att vara med på evenemanget kommer att vara en ARM-baserad Mac med Apples egna systemchipp, nya Ipad-modeller samt Iphone 12-modellerna och en uppdaterad Apple Watch. De ska även avslöja mer om universalladdaren Apple Airpower som Apple pratade om för några år sedan, och som tydligen kommer att vara en del av Apples satsning att upphöra med Lightning-anslutningen och skapa en Iphone som är helt fri från portar.

De nya Iphone-modellerna påstås ha en lite annorlunda form som beskrivs som ett mellanting mellan Iphone 4 och Iphone 11, och ska även komma i en ny färg - blå. De ska även ha både snabbare och mer RAM-minne än tidigare modeller, troligtvis 6 gigabyte, samt använda de nya A14-kretsarna. Däremot kommer de inte att ha vare sig 90 eller 120 Hz-skärmar, vad de kommer att ha sägs däremot inte.

@LeaksApplePro påstår dessutom att den färdiga versionen av Ios 14 kan komma att släppas 24 oktober.

Informationen stämmer ganska bra med andra läckor som säger att de billigare Iphone 12-modellerna kommer att släppas tredje veckan i oktober, en vecka efter Apples evenemang, och de dyrare Iphone 12-modellerna några veckor senare i november.

Källa