Efterlängtat lyft

Stor omdesign av Apple Music för Android

Apple Music har fått en välkommen makeover även för Android.

Apple Music har anklagats av många för att ha ett både förvirrande och otydligt gränssnitt, något som till stora delar åtgärdades i Ios-versionen av appen redan förra året. Nu har det äntligen blivit dags för Android att få samma behandling.

Publicerad Uppdaterad

Det är den första större uppdateringen av Apple Music för Android som nu rullas ut i Googles Playbutik, och den kanske mest iögonfallande förändringen rör typsnitten och fetningen i de rejäla ”rubrikerna” som anger vilken del av appen man för tillfället befinner sig i. Sannolikt kan just den förändringen komma att falla i god jord bland de användare som anser att Apple Music är en aning förvirrande i sin struktur. Men det handlar förstås om mer än bara kosmetiska förändringar. Ios fick samma behandling som Android-versionen nu fått redan förra året, och det handlar om en betydligt mer förenklad app på många plan. 

Enklare struktur
Appen får i sitt nya utförande en mer lättnavigerad struktur överlag och är indelad i fem kategorier: Sök, Radio, Bläddra, För Dig och Bibliotek. För Dig-sektionen innehåller nu mer långt fler rekommendationer och en tydligare koppling till lokalt nedladdad musik på enheten. Dessutom är själva spelaren omdesignad och ger snabbare och enklare tillgång till både uppspelningskön och låttexter.