Annons

Driftproblem

Störningar i Tele2:s mobilnät – problemen lösta sedan 14.20

Gårdagens problem med störningar i Tele2:s mobilnät fortsätter. Operatören har arbetat stora delar av dagen för att lösa problemen.

Publicerad Uppdaterad

Det var under gårdagens som problem i Tele2:s mobilnät först upptäcktes. Efter ett uppehåll och efter att operatören övervakat sina system hela natten återkom problemen på tisdagsmorgonen. Det är uppkopplingen av röstsamtal som berörts och problemet drabbade både företags- och privatkunder.

Problemen har fått som följd att Sveriges Radio fått ställa in sitt program Ring P1 som bygger på att lyssnarna ringer in. Det är Tele2 som levererar Sveriges Radios telefonitjänster.

Sedan klockan 09 imorse har alltså Tele2 samma störningar i sitt nät som man upplevde igår. Det finns inga uppgifter exakt hur omfattande problemen varit, men SOS Alarm har gått ut med rådet att Tele2-kunder som behöver nå larmnumret 112 kan ta ut simkortet ur sina telefoner för att ringa nödnumret. Då använder telefonen övriga operatörers nät.

För den som provat att ringa möts man av uppgifter om att abonnenten inte finns eller att samtalet helt enkelt inte kopplas fram. Detta gäller framförallt samtal till andra operatörer.

Klockan 14 meddelade Tele2 att trafik för röstsamtal fungerar igen med undantag för samtal till Telenor-kunder. Tele2 och Telenor arbetar tillsammans för att lösa det och klockan 14.20 var problemet enligt Tele2 helt löst och alal trafik till samtliga operatörer ska nu fungera igen.