App får fler funktioner för musik

Styr mobilmusiken från datorn – uppdatering av Microsofts Din Telefon

Senaste uppdateringen introducerar mer interaktion mellan din dator och telefon.

Publicerad Uppdaterad

Microsoft fortsätter att lägga till funktioner i Din Telefon - kopplingen mellan din Android-telefon och Windows 10-dator. Tidigare i våras lade de till möjligheten att ringa telefonsamtal via datorn. Nu har de lagt till den nya funktionen att via datorn styra olika musikspelare på telefonen. Styrningen syns i form av liten extraruta i nedre vänstra hörnet av Din Telefon-appen på datorn. Den visar en illustration av det som spelas samt kontroller där det bland annat går att hoppa mellan låtar och starta/stoppa musiken.

För tillfället stöds appar som Spotify, Pandora, Amazon Music, Google Play Music, YouTube Music, Xiami Music och Google Podcast. Däremot saknas för tillfället stöd för YouTube videos och Audible då utvecklarna inte har implementerat de nödvändiga mediakontrollerna.

Det som behövs för att använda funktionen är att du har den senaste versionen av telefon-appen samt Windows 10-appen. Dessutom måste telefonen ha minst Android 7 samt datorn ha Windows 10 med 2018 års oktoberuppdatering eller nyare.