Oops

Succé för Spotify - tack vare Tidal

Nylanserade Tidal går åt skogen, men ger mycket pengar till Spotify.

Publicerad Uppdaterad

Nyligen uppköpta och nylanserade Tidal slog på stort med en mängd tunga artister som talespersoner för tjänsten. Målet var klart och tydligt redan från början, att ge mer pengar till artister och låtskapare än vad Spotify, Pandora och liknande tjänster gör. Den spontana reaktionen från rätt många var vad tjänsten egentligen skulle innebära för vanliga användare och hur synd det egentligen var rent ekonomiskt för några av världens mest inkomstbringande artister.

Nu verkar det som om missnöjet även visar sig i rena siffror enligt BGR. Två veckor efter lansering har Tidals Iphone-app svårt att ens hänga med på topp 700-listan över mest nedladdade appar. Samtidigt verkar de hårda orden mot bland annat Pandora och Spotify haft precis motsatt effekt. För första gången i historien lyckades nämligen två streamingtjänster inta topp 4 listan över mest inkomstbringande appar i USA i början av veckan, nämligen Spotify och Pandora. 

Finns det hopp för Tidal än? Är det någon av er som bryr sig om tjänsten ens? Vad behöver de i så fall göra för att komma igen? Kommentarsfältet är ert.