Lenovo Tab 4

Surfplatta för en hel familj

Lenovo Tab 4 med och utan kids bumper

Lenovos nya Tab 4-serie av surfplattor ska passa hela familjen. Vi tittar närmare på den och på anpassningsmöjligheterna.

Publicerad Uppdaterad

En och samma surfplatta som passar både barn och vuxna. Det är tanken med Tab 4 som kommer i fyra olika versioner, två i storleken 8 tum och två i 10-tumsstorlek där den ena i de båda paren, med tillnamnet Plus är lite mer kraftfull med mer påkostad prestanda.

Gummiskydd mot tapp i golvet
Plattan har ett speciellt barnläge som är utökat jämfört med vad som tidigare erbjudits. Till plattan kan man köpa en gummibumper som gör surfplattan mer tålig och det finns även skydd för baksidan och blåljusfilter.

Mycket av anpassningarna för barn handlar dock om mjukvara. Barnet får ett eget konto på surfplattan och här kan de titta på filmer, ta kort och se de bilder de tagit. Det ska även finnas ett urval av webbplatser, men det kan vi inte titta på ännu. Självklart finns här även spel och när barnet vill ladda ner nya appar finns det i barnläget en speciell appbutik där apparna är kontrollerade i förväg av Kidoz och det är något som görs löpande, så där tillkommer löpande nya barnvänliga appar. Mjukvaran i barndelen är inte helt klar när vi testar och plattan lyckas inte ansluta sig till internet så man kan se apputbudet, men där utlovas det alltså förbättringar innan plattan släpps i juli i Sverige.

Även för vuxna
Föräldrarna kan även de använda plattan, men då är mjukvaran som vanlig Android och innehållet i deras konton skyddas med inloggning som vanligt i Android så att  barnet inte av misstag råkar radera eller förändra något där.

Hela Tab 4-familjen av surfplattor börjar säljas i Sverige i juli i år med prislappar från 179 euro, alltså motsvarande strax under 2000 kronor upp till 299 euro eller cirka 3000 kronor.

Lenovo Tab 4 med och utan kids bumper