https://www.mobil.se/nyheter/svensk-bolag-levererar-nyhetstjanst-till-huaweis-nya-system
568333
Nyheter
Nytt nyhetsflöde

Svenskt bolag levererar nyhetstjänst till Huaweis nya system

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/img-3688.jpg?itok=s42lQKRp', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/img-3688.jpg?itok=dOga78IW', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/img-3688.jpg', w: 1587, h: 1024, title: ' ' },]
Vi har redan, i och med Mate Xs, fått ett smakprov av vad Huawei förbereder när man står utan Googles tjänster. Nu står mer klart.

Det är svenska bolaget Squid, som kommer leverera den nyhetstjänst som blir en del av Huaweis system för smartphones. Nyhetstjänsten Squid har redan idag en nyhetsapp för Android så väl som Iphone. I Huaweis smartphones kommer nyhetstjänsten att integreras såväl i Huaweis webbläsare som följer med som i det som kallas Huawei Assistant. Det senare visas när man sveper vänster om hemskärmen och inkluderar förutom nyheter även till exempel favoriter från fotogalleriet, kontakter, anteckningar och möjligheter att spela in ett röstmemo eller styra musiken som spelas. I dagens Huawei-telefoner finns på denna plats Googles eget nyhetsflöde, men i Huaweis nya telefoner ersätts alltså det med denna egenutvecklade variant.

Nyhetstjänsten Squid levererar nyheter till Huaweis telefoner i hela Europa och nyhetsmixen inkluderar nyheter från en rad lokala publicister.

Huawei lanserade i veckan den vikbara telefonen Huawei Mate XS som under de närmaste månaderna ska komma ut även i Sverige. Inom kort, i mars närmare bestämt, räknar vi också med att nästa flaggskepp, P40-serien, ska lanseras. Även den är rimligen Sverigeaktuell.

Ämnen