Annons

Hållbart

Svensk tillverkare vill utmana med mobilskal i trä istället för plast

Med mobilskal helt gjorda av trä vill företaget Bark Sweden med tillverkning i Sverige utmana de företag som idag dominerar marknaden och gör sina skal i plast.

Publicerad Uppdaterad

Mobilskal finns i en lång rad olika färger, format och material från ett stort antal olika tillverkare, men även om det finns skal med inslag av trä är de flesta som säljs idag gjorda av plast. Bark heter bolaget och bakom det står Frida och Richard Lilliestråle. Idag har de skal för Iphone 7 till 12, en rad Samsung-modeller och till Fairphone och genomför för tillfället en Kickstarter-kampanj även om den inte är en förutsättning för att de ska fortsätta med sin satsning på just mobilskal av trä. Kampanjen är ett sätt att få in kapital så att de kan investera i utökad produktionskapacitet. Framöver planerar de att utöka distributionen och även erbjuda skal till fler telefonmodeller.

För Mobil berättar grundarna att de hittills sålt 100 skal och att skalen är helt gjorda i trä, så det är ingen vaddering eller gummi i. 

– Hållbarheten har varit över förväntan och du sätter skalet på mobilen med insnäppning, så skalen är både hårda och flexibla på samma gång. Designen är optimerad för att hålla för stötar mot golvet.

Träet som skalen tillverkas av kommer från Sverige och är främst överblivet trä som gallras i till exempel parker och trädgårdar.