Shopping i fickan

Svenskar handlar gärna med mobilen

Nu undersökning visar att svenskar är några av de bästa i världen på att shoppa med mobilen.

Publicerad Uppdaterad

Allt fler svenskar använder mobilen för att handla. Det visar en undersökning som har gjorts av Klarna som släpper sin Mobile Shopping Report, där man har tagit del av fler än 13 000 konsumenter i 13 länder. I Sverige är det 77 procent som använder sina mobiler för att shoppa online, vilket placerar oss precis efter Norge (80 procent,) USA (79 procent) och Österrike (78 procent). Mest ovilliga är man i Australien med 57 procent. 

Däremot hamnar Sverige i topp när det handlar om att leta efter produktinformation och priser med sina mobiler. 92 procent använder sina mobiler för att leta efter de bästa erbjudandena och kampanjerna. Dessutom använder 65 procent av svenskarna appar i sina mobiler för att hålla koll på leveranser och returer.

Även användandet av digitala betalningsalternativ ökar, i Sverige är 72 procent positiva till att byta ut sina plastkort mot digitala motsvarigheter. I åldersgrupperna 18-24 och 25-40 skulle 80 procent föredra digitala kort, och även i åldersgruppen 57-75 skulle mer än hälften (51 procent) helst ha digitala kort.

Källa