Rekonditionerad Iphone

Swappie Premium Series – för den som vill ha begagnat men ändå nytt

Swappie, som säljer begagnade Iphones, lanserar nu en ny klass kallad Premium Series som vänder sig till de som vill handla klimatmedvetet men ändå vill ha nytt.

Publicerad Uppdaterad

Finska Swappie är en av de större aktörerna på rekonditionerade mobiler, det vill säga begagnade mobiler som återställts, funktionskontrollerats och rengjorts. Alla telefoner som säljs har batterier i bra skick och inga repor som syns på skärmen vid användning, den främsta skillnaden mellan klasserna okej, bra och utmärkt är kosmetisk, hur mycket slitage som syns på ram och baksida.

Trots det anser man sig inte riktigt nå alla potentiella kunder, och för de som vill handla medvetet genom att köpa begagnat men ändå vill att deras telefon ska kännas ny lanserar man nu en ny klass, Premium Series. Telefonerna i Premiumklassen ska helt sakna synliga tecken på användning och är garanterade att ha 100 procents batterikapacitet. 

Telefonerna i Premium Series-klassen kommer från samma kanaler som övriga mobiler från Swappie, det vill säga företag och privatpersoner har sålt dem. Enligt Swappie är det bara en procent av de inkomna mobilerna som är i ett skick som motsvarar premium-klassen. Tillgången är därför begränsad, och du kan inte räkna med att den Iphone-modell och konfiguration du vill ha alltid finns att tillgå hos Swappie.