Annons

Nya pensionärsmobiler

Tåligt och designat från Emporia

Emporia utökar sitt sortiment av telefoner för äldre med Solid för aktiva seniorer och Elegance för de mer fåfänga.

Publicerad Uppdaterad

Elegance är knappast någon designmobil i vanlig bemärkelse, där man gärna låter form gå före användarvänlighet. Utseendet skvallrar om att det är fråga om en i första hand lättanvänd mobil för den som har svårt för små knappar och otydliga skärmar. Emporia har dock lyckats komma ifrån den känsla av förvuxen miniräknare som man lätt kunde få av deras tidigare modeller och med tanke på användargruppen verkar telefonens utseende vara en mer än rimlig kompromiss.

Varken Elegance eller Solid är direkt späckad med funktioner, även där prioriteras enkelhet i första hand. Båda är dual-band telefoner 2g-nätet, men Solid har faktiskt utrustats med bluetooth. Den uppfyller också kraven för IP57, en klassning som innebär att den tål dammiga miljöer och att utsättas för vatten.

Elegance är den lite mindre av de två modellerna med måtten 106x50x17 millimeter. Solid har måtten 115x57,5x19,3 millimeter. Elegance ska börja säljas under andra kvartalet och kommer att kosta cirka 1300 kronor. Under tredje kvartalet ska Solid komma ut i butikerna med ett pris på omkring 2000 kronor.