Android Wear i lyxförpackning

Tag Heuer Connected - Androidklockan för 13 000

Klassiska klocktillverkaren Tag Heuer satsar på att ta Android Wear-klockan till en helt ny nivå.

Publicerad Uppdaterad

På måndagen lanserade det schweiziska klockmärket Tag Heuer sin första smarta klocka, kallad Connected.

Tag Heuer har gjort sig kända för sina lyxiga dam- och herrklockor, och med Connected fortsätter man på den linjen. Klockan har ett chassi av titantium, och det finns flera Tag Heuer-inspirerade digitala urtavlor att välja mellan.

Connected har en rund skärm på 1,5 tum, med upplösningen 360 gånger 360 bildpunkter. Inuti titantiumkroppen snurrar en dubbelkärnig processor med en klockfrekvens på 1,6GHz, 1 gigabyte i arbetsminne och 4 gigabyte i lagring.

Klockan har även stöd för Bluetooth 4.1 LE, Wi-Fi 802.11 b/g/n och kommer med ett 410mAh-batteri. 

Prislappen får förmodligen många Androidfans att höja på ögonbrynen. Connected kostar nämligen 1 500 dollar, vilket motsvarar cirka 13 000 svenska kronor.

Smarta klockor åldras betydligt snabbare än klassiska armbandsur. Vid lanseringen gick Tag Hauer därför ut med att man ska starta ett slags inlämningsprogram för Connected. I praktiken innebär det att köparna inom en tvåårsperiod får möjligheten att byta ut sin Connected mot en mekanisk klocka av modellen TAG Heuer Carrera - förutsatt att man betalar en tilläggsavgift på 13 000 kronor för det nya uret.

Källa