Kalasdeal för Blackberry-tillverkaren

TCL ska tillverka nästa generation Vertu-smartphones

Lyxmobil-tillverkaren Vertu gör gemensam sak med TCL.
Lyxmobil-tillverkaren Vertu gör gemensam sak med TCL.

Den Paris-baserade lyxtelefontillverkaren Vertu aviserar att man ingått ett avtal med Blackberry-tillverkaren TCL om tillverkning av en kommande generation Vertu-smartphones.

Publicerad Uppdaterad

Den extrema lyxmobiltillverkaren Vertu grundades av Nokia, men tillhör sedan i mars entreprenören Hakan Uzan, som nu gjort sin första stora affär vid rodret för företaget. Det handlar om ett tillverkningsavtal med företaget TCL Communication, som nu får uppdraget att producera nästa generation Vertu-smartphones. Om namnet TCL klingar bekant, så beror det sannolikt på att man ligger bakom samtliga nya enheter under varumärkena Blackberry och Alcatel. Avtalet med Vertu ska vara värt motsvarande cirka 350 miljoner kronor och ses av många bedömare som en riktig fjäder i hatten för TCL. 

Lovar fler investeringar

”Vi hoppas att det här innebär starten på ett fruktsamt nytt kapitel i vår relation” säger Hakan Uzan i ett uttalande om affären med TCL, där han samtidigt utlovar fler större investeringar i varumärket framöver. De TCL-tillverkade telefonerna kommer att ha prislappar som börjar på runt 84 000 kronor och kommer att tillverkas i omgångar om 30 000 enheter. De första produkterna ska dyka upp i september och lanseras förutom i Asien och Ryssland även i ett antal västeuropeiska länder.  

Källa