Annons

Vikbar flera gånger och rullbar

TCL visade upp prototyper för nästa generations flexibla skärmar

TCL har för en begränsad skara visat upp en mobil som kan vikas ut två gånger till en riktig surfplatta, och en mobil där skärmen rullas ut.

Publicerad Uppdaterad

När mässan MWC ställdes in valde TCL att ändå visa upp ett par av sina konceptmobiler i Barcelona. Mobil hörde tyvärr inte till de utvalda som fick känna på prototyperna, men bland andra Engadget och The Verge rapporterar i detalj.

Prototypen som visades upp var en mobil som viktes upp två gånger för att bli en fullstor surfplatta. Den kändes enligt de som prövat lovande men samtidigt väldigt ömtålig, och tjock och tung för att vara en telefon.

Telefonen med en skärm som rullas ut var inte ens en prototyp, utan en attrapp där skärmen var ersatt av plast med tryck, men enligt TCL existerar en fungerande prototyp, som var kvar hemma i Kina. Denna telefon är inte tjockare eller tyngre än en vanlig mobil, men får en skärm som är dubbelt så stor på bredden när man viker och rullar ut den.

TCL ser inte dessa mobiler som redo för produktion utan det är prototyper för att prova ut de tekniska lösningarna. Däremot är det en indikation på vad företaget har för ambitioner för framtiden.
Här under kan du se The Verges video från visningen.

Källa