Xperia Z3, Z3 Compact och Z3 Tablet Compact

Teaser från Sony: 3 nya enheter lanseras

I en annars rätt informationsfattig teaservideo mer eller mindre bekräftar Sony att man tänker lansera såväl Xperia Z3 som Z3 Compact och Z3 Tablet Compact nästa vecka.

Publicerad Uppdaterad

Läckorna har duggat tätt kring ett antal nya enheter från Sony den senaste tiden, och det har legat nära till hands att samtliga ska lanseras på Sonys presskonferens på IFA-mässan i Berlin nästa vecka. Säker kan man dock aldrig vara. Bara för att prototyper dyker upp behöver ju telefonen inte vara redo för lansering.

Nu kan vi dock känna oss en bra bit säkrare på att Sony verkligen tänker visa upp Xperia Z3, Xperia Z3 Compact och Xperia Z3 Tablet Compact. I en teaservideo man lagt upp på Youtube på temat "Det är dags att kräva något fantastiskt" fladdrar peppande säljfraser som endast vagt antyder egenskaper som bra batteritid ("it just goes on"), vattentät (folk som badar) och annat. Men strax innan slutet ser vi silhuetterna av tre enheter i olika storlek, som väl matchar en toppmodell, en minimodell och en surfplatta i det mindre formatet.

Den nya klockan, Smartwatch 3, som Sony också sägs ha på gång finns inte med bland silhuetterna, men det ska nog inte tas som ett tecken på att den inte kommer att lanseras. På IFA-mässan för ett år sedan närmast smög Sony ut sin Smartwatch 2 tillsammans med Xperia Z1.

Här nedan är videon i sin helhet: