1
1
https://www.mobil.se/nyheter/tecken-pa-att-apple-watch-8-kan-fa-sensor-for-blodsocker
571109
Nyheter
falskt
Välkommen nyhet för diabetiker

Tecken på att Apple Watch 8 kan få sensor för blodsocker

Signaler från Apples underleverantörer tyder på att kommande Apple Watch kan få möjlighet att mäta blodsockernivåer, en välkommen nyhet för diabetiker.

Det är inte första gången vi nås av rykten om blodsockermätning i kommande Apple Watch. Det verkar vara en lika efterlängtad som avlägsen funktion. Fördelen för den som idag tvingas ta återkommande blodprover för att mäta blodsockerhalten är uppenbar. Den teknik Apples underleverantörer Ennostar och Taiwan Asia Semiconductor utvecklar är enligt uppgifter från Digitimes Asia en typ av IR-sensorer som använder kort våglängd och som alltså ska kunna mäta blodsockernivå utan att användare ska behöva ta ett blodprov.

Nya Apple Watch series 7 ger bara marginella uppdateringar jämfört med föregångarna och Apple kan planera en mer omfattande uppgradering till series 8. Några garantier för att det inkluderar blodsockermätning kan man dock inte ge idag, men de omfattande läckorna om en ny design med kantigare former som vi aldrig fick se med series 7 kan tyda på att Apple har fler nyheter för klockan under utveckling. Enligt Wall Street Journal är blodsockermätning bara en av flera nya hälsodata som Apple undersöker och vill inkludera i kommande klockor.

Blodsocker är ett nytt värde som Apples app Hälsa kan lagra sedan IOS 15, men det kräver att användaren ansluter speciell hårdvara för att göra själva mätningarna.