https://www.mobil.se/nyheter/teknikmagasinet-i-konkurs
568092
Nyheter
Avbryter rekonstruktion

Teknikmagasinet i konkurs – det här händer nu

Teknikmagasinet, stora på bland annat träningsklockor och mobiltillbehör, har försatts i konkurs.

Teknikmagasinet öppnade sin första butik 1989 och har i dag över 100 butiker över Sverige. Kedjan har tidigare haft ett större sortiment mobiltelefoner men i dag är de mobilrelaterade produkter man fokuserar på mobiltillbehör, träningsprodukter och mobilreparationer.

Teknikmagasinet har kämpat med ekonomiska problem i flera år. 2017 rekonstruerades företaget, och i juni 2019 inledde man en andra rekonstruktion. Den rekonstruktionen avbryts nu efter att företagets styrelse har beslutat att i stället försätta företaget i konkurs.

– Det är ägaren som har beslutat om detta. Jag har jobbat för att rekonstruera bolaget så att det kan finnas kvar, men kan inte ha någon synpunkt på ägarens beslut, säger advokaten Kent Hägglund till Aftonbladet.

Nu hoppas man att butikskedjan ska kunna få ett nytt liv efter konkursen, genom att någon köper upp verksamheten. Enligt bolaget finns det intresserade.

Butikerna fortfarande öppna

När Mobil besöker en av Teknikmagasinets butiker på onsdagen är verksamheten igång som vanligt med rea och även webbplatsen säljer produkter som vanligt. För den som handlat hos Teknikmagasinet och är orolig över garantier så gäller följande. När en butik där du handlat gått i konkurs kan du höra av dig till varans tillverkare för att få hjälp. Presentkort som du köpt slutar dock i regel att gälla och förlorar sitt värde samtidigt som konkursen sätts i verket, allt enligt Hallåkonsument. Har du beställt och betalat en vara som på grund av konkurs inte levererats kan du om du betalat varan med kreditkort kan du reklamera köpet hos kortutgivaren och eventuellt få pengarna tillbaka.