500 kr i månaden

Tele2 gör nytt försök med obegränsad datapott

Tele2 stuvar om sina mobilabonnemang, utan roamingavgifter inom EU och med fri surf på det dyraste abonnemanget.

Publicerad:

21 apr 2017 - 08:42

Uppdaterad:

21 apr 2017 - 08:57

Den största nyheten med Tele2:s nya prisplan är förstås att det dyraste abonnemanget, för 500 kronor i månaden, har obegränsad datapott. Detta är något som operatörerna har försökt med i olika omgångar och det brukar sluta på samma sätt: Ett fåtal power-users tar upp större delen av all kapacitet i mobilnäten genom att ladda ner torrents och liknande non stop. Detta har i sin tur lett till förbehåll och begränsningar från operatörerna, och slutligen en återgång till datapotter helt enkelt för att detta har varit tydligast.

Tele2 har denna gången hittat en ny lösning för det finstilta som möjligen kommer att få bukt med "tanka långfilmer"-problemet. Användarna får utan restriktion tillgång till maximalt 5 gigabyte om dagen. Därefter kan du lägga till extra data utan kostnad genom att be om det, men bara 1 gigabyte åt gången. Med andra ord fungerar det som när din datapott är slut och du fyller på mer, men med priset 0 kr.

Om detta gör den obegränsade affärspotten till en fungerande modell, eller om de företagsamma nedladdarna kommer att skapa skript som automatiskt ber om mer data, och om Tele2 då förbehåller sig rätten att neka detta återstår att se. Fungerar det får vi nog se liknande erbjudanden från andra operatörer inom kort.

I övrigt passar man på att införa roamingfritt inom EU och EES, vilket annars blir ett krav från och med den 15 juni, men datapotterna blir mindre utomlands. Abonnemanget med obegränsad data för 500 kronor har max 12 GB surf/månad i EU. För 349 kr i månaden får du 30 GB, eller 9 GB inom EU, och så vidare. I samtliga abonnemang ingår ett extra datakort och fria samtal samt SMS.

.

.

 

.