Fler webbplatser ska blockeras

Tele2 inför utökat skydd för utsatta barn

Nu utökar Tele2 sitt arbete tillsammans med ECPAT för att blockera webbplatser som innehåller sexuella övergrepp mot barn.

Publicerad Uppdaterad

Under 2022 blockerade 2569602 försök att få tillgång till material med sexuella övergrepp mot barn, enligt en rapport från Tele2. Dessa blockeringar kan genomföras i samarbete med polisen och Interpol, vilka förser Tele2:s säkerhetsavdelning med listor innehållande domännamn som behöver blockeras.

Nu meddelar Tele2 att man sedan årsskiftet har utökat möjligheterna att blockera den typen av webbplatser genom att även använda listor som tillhandahålls av Project Arachnid, ett initiativ från Canadian Center for Child Protection, vilka bland annat använder artificiell intelligens och hash-teknik för att upptäcka innehåll som exploaterar barn. I ett första steg har det utökade skyddet använts i Tele2:s mobila internettrafik, men kommer inom kort även att läggas till i deras fasta bredbandstrafik.

Efter att listorna från Project Arachnid började användas, har dessa stått för cirka 30 procent av antalet blockeringar.

Källa