1
1
https://www.mobil.se/nyheter/tele2-oppnar-svensk-butik-med-5g-tema
569649
Nyheter
falskt
Har egen 5G-mast

Tele2 öppnar svensk butik med 5G-tema

Ny typ av butik ska låta besökarna testa den nya tekniken.

Tele2 öppnar en ny form av butik, Tele2 Labb, där de bland annat vill visa besökarna vad den nya tekniken har att erbjuda. Det betyder bland annat att butiken blir den första i Sverige som har en egen basstation för 5G som kan leverera hastigheter på över 800 Mbit/sekund så att besökarna på egen hand kan uppleva hastigheter och funktioner. Tidigare när Mobil testat 5G-hastigheter har vi dock uppmätt högre hastigheter vid Tele2:s butiker inom det område i centrala Stockholm som täcks av Tele2:s 5G-nät, så upplevelsen är inte unik.

Tele2 kallar det för en modulär butik där tanken är att butiken ska kunna förändras dynamiskt. "Tele2 Labb är byggd modulärt och kommer att förändras löpande utifrån nya produkter och kundbehov. Det blir en plats där vi kan lära oss om framtiden tillsammans med våra kunder ", säger Karolina Wittgren som är chef för Tele2-butikerna.

Butiken kommer inte bara att erbjuda produkter utan även olika former av expertrådgivning, support, installation och servicepaket. "Vi vill uppmuntra besökare att labba och fundera kring framtidens produkter och behov tillsammans med oss. Besökare med mindre teknisk erfarenhet kan få hjälp på traven av våra experter, medan teknikfantaster säkert kan lära oss något samtidigt som vi visar dem nya produkter. Butiken blir en öppen hubb där vi snabbt kan testa, omforma och utveckla tillsammans med våra kunder", säger Wittgren.

Tele2 lovar besökarna att uppleva "framtidens smarta produkter" men hoppas du på unika erfarenheter eller nyheter kring 5G blir du troligen besviken för bland produkterna nämns Samsung Galaxy Fold2, Sonys hörlurar WH-1000MX4 och Xiaomis projektorer, så det är produkter du kan hitta hos de flesta återförsäljare. 

Tele2 Labb har öppnat i Täby Centrum utanför Stockholm men på grund av pandemin är antalet besökare begränsat, en kroppstemperaturmätare finns vid ingångensamt en digital köfunktion. För den som vill titta in i butiken men inte göra det på plats finns även en digital rundtur på butikens hemsida.

Källa

Ämnen