https://www.mobil.se/nyheter/tele2-stanger-18-av-sina-butiker-avskedar-personal
568665
Nyheter
falskt
En tredjedel försvinner

Tele2 stänger 18 av sina butiker – avskedar personal

Operatören Tele2 bommar igen en tredjedel av sina butiker när inköpen sker allt mer online.

Det är i ett pressmeddelande som Tele2 bekräftar att 18 butiker kommer att stänga, vilket innebär att 90 personer sagts upp. Personalen ska ha fått beskedet under ett videosänt internmöte den 19 maj. Anledningen till nerdragningen är att allt mer av kundernas inköp sker online, men Tele2 har inga planer på att helt avveckla butiksnärvaron. 

h

De 18 butikerna som nu stängs motsvarar ungefär en tredjedel av den ursprungliga butikskedjan och nedstängningen ska ske fram till den sista juni. I ett pressmeddelande säger Samuel Skott som är kommersiell chef på Tele2 att bolaget med färre butiker kan utveckla sitt butikskoncept för att ge de kunder som besöker butikerna professionell service och en ännu bättre upplevelse.

h

På Tele2:s hemsida listas idag 51 butiker och de blir efter neddragningarna drygt 30 till antalet. 

De butiker som stängs fram till den 30 juni är butikerna i Borlänge, Gävle, Väsby Centrum, Uppsala Resecentrum, Sollentuna Centrum, Solna Centrum, Fältöversten Stockholm, Lunagallerian Södertälje, Kungsgatan 9 Stockholm, Mölndal, Linköping, Marieberg Galleria Örebro, Karlstad, Umeå, Kalmar, Emporia Malmö, Borås och Lund.

Ämnen